2017-05-15
夜晚收工约埋女友食晚饭 谂起好耐都无食过西餐 所以就拣左去太古间意粉屋度食 去到发现间分店装修过 成间餐厅变到好有STYLE 好舒服 座位同张台又大张左 坐得好阔落坐底之后二话不说即刻order左三样野 分别系 鲜橙茴香火箭菜 芝士焗鸡肉烟肉千层阔卷面同海虾松籽仁酱薄饼 开头以为嗌三样应该唔够饱 但原来都全部都大大份好够食! 首先讲下个海虾松籽仁酱薄饼先 佢d虾够哂新鲜又大只 同薄饼酱好夹 薄饼既厚度适中又脆 配合红椒香味 令到个pizza口感更丰富 到个阔卷面 一送到黎 见到个卖相已经觉得好吸引 食落口原来都几滋味 连原本唔钟意食芝士既我都对佢改哂观 佢既芝士味唔算重 包住d烟肉片、鸡肉同磨菇片 用阔卷面包住呢d材料 造法创新 又好食 有机会我一定会再食多次!最后讲下个沙律 橙肉好新鲜 佢d黑醋配合埋d火箭菜 令到成件事都好有层次感 好FRESH 因为火箭菜本身好爽脆无咩味 加埋黑醋 酸酸甜甜 开胃之余又帮助消化 健康又有益 食完之后 我地真系对意粉屋改哂观 无论环境 食物质素都提升左好多 值得再黎试其他菜式!
海虾松子仁酱薄饼
芝焗鸡肉烟肉千层阔卷面