2019-06-20 800 浏览
黎到港安医院听完诊之后都中午附近都冇乜餐厅 就谂住去医院餐厅试下啦🤔🤔点知去到6楼 canteen都几大几舒服 仲有室外既位可以坐原来呢到系以自助餐形式 可以先拣红米饭或者白饭 $10之后再拣𩠌 (虽然有蛋 有奶类制品 但冇谂过全素😱Total $30 就送一碗汤 or 糖水 其实都几抵下😂😂 仲有Greek yogurt 即场焗既面包 同啲健康既饼干 谷麦棒卖👍🏻我就拣咗1.中式汤(冬瓜汤) :调味吾会太咸 好足料 会有冬瓜 萝卜 等等汤料2.红米饭 :自己中意食啲粒粒分明既饭 佢又ok㖞 白饭就正常软硬度 红米硬少少 夹埋就啱啱好喇3.杂菜粒蒸蛋:蒸蛋都够滑 虽然佢一早落咗豉油系面 但吾会过咸4.咖哩鸡脾菇:呢个食得出系咖哩粉整 吾系日本既甜咖哩 辣辣地 但我吾食辣都食到😋鸡脾菇大大旧 都好juicy5.蕃茄芝士薯蓉:呢个如果黎到有必食 !!真系超好食 超浓蕃茄味同芝士 不过如果想食薯蓉味既就可能冇乜喇6.洋葱红萝卜炒翠玉瓜&上汤白菜:杂菜炒得啱啱好 够爽同埋吾会过油 白菜都好新鲜 吾会话过淋 变黄7.鸡蛋仔:最意想不到系鸡蛋仔 点解系医院可以食到鸡蛋仔😂😂😱 当然梗系冇北角鸡蛋仔
黎到港安医院听完诊之后都中午
附近都冇乜餐厅 就谂住去医院餐厅试下啦🤔🤔

原来呢到系以自助餐形式
可以先拣红米饭或者白饭 $10
之后再拣𩠌 (虽然有蛋 有奶类制品 但冇谂过全素😱
Total $30 就送一碗汤 or 糖水
其实都几抵下😂😂

我就拣咗

7.鸡蛋仔:最意想不到系鸡蛋仔 点解系医院可以食到鸡蛋仔😂😂😱 当然梗系冇北角鸡蛋仔咁好食啦 但过下口瘾都够👍🏻👍🏻

整体上30蚊出街一个超健康既餐 我觉得系超水准 仲有种住家饭既feel😋😋