2019-02-01
平时难得敍旧,今日咁岩约到旧同事,就黎新餐厅试下啦一入到去会见到开放式厨房,干净企理,感觉好有卫生。台面会先奉上泰式辣汁,酸酸辣辣,好开胃。配串烧应该好正!睇睇餐牌,都有几多野可以选择,有冷门有热门价钱都好公道。先点左个安格斯牛小排($98),同行有朋友好少食牛都觉得几吸引,摆盘有心思👍🏻。肉味几重,切得不厚易入口,配上蜜糖芥茉酱都好衬。之后就奉上左烧蚝($32/只),我地拣左蒜蓉味,身为蒜蓉怪表示好惹味,蚝肉都够大粒然后就拣左啲比较特别既食材,串烧豆腐($16),坊间比较少见,炸豆腐就见得多😂。不过呢度既串烧豆腐几高质,外脆内软好香口,点埋泰式汁更佳接著都点左一般串烧必备盐烧牛舌($26)、甜心蕃薯($18),牛舌淋身几唔错,不过调味可以再重啲。同行有朋友系黑松露控,就点左呢个黑松露虾多士($58),即叫即炸,脆!虾胶打得弹牙,大细刚刚好!最后亦都系等得最耐既盐烧马友($108),原条奉上,颜色好靓仔,冇太窿。一揭开就系雪白色鱼肉,刚刚好又嫩又多汁,值得一试!今次呢餐饭环境干净舒服,每人又海鲜又牛肉,二百几蚊好公道👍🏻,下次要试更多款式
睇睇餐牌,都有几多野可以选择,有冷门有热门价钱都好公道。
虾胶打得弹牙,大细刚刚好!