2019-01-26 55 浏览
今晚系mega box 收工,一收工已经超级肚饿,所以就拣左系mega box 食饭,行行下就比一间餐厅既装潢吸引,就一于试下呢间西餐厅啦。餐厅有dinner set 比客人拣,头盘加主菜连饮品都系2百几,晚饭时间黎讲算ok。头盘有4款,先讲薄切烟三文鱼,头盘黎讲份量唔少,卖相好靓好精致,而且味道好鲜,酱汁亦配合得好好。另一款系意大利云吞配芝士,芝士系属于淡芝士,食落唔会太腻,而且好creamy,云吞一啖一旧,非常好食。餐汤今日系南瓜忌廉汤,卖相颜色都好靓,味道有好香既南瓜味,配合埋好松软既餐包,真系有d 令到我食唔停口。沙律亦都唔简单, 系一个有豆腐既沙律,非常特别。主菜就叫左餐厅一个特色菜叫左crepes,系一个法式剪薄饼,有好多种唔同既食材比你拣,我地就拣左烟三文鱼,卖相好特别好靓,口感非常好,非常松脆,加埋唔同既配料,成个薄饼juisy 得黎又唔会冇左薄饼既松脆,好好食。另外,我地仲叫左个墨汁鱿鱼意大利粉,意粉有几只大虾做点缀,味道好香,而且意粉软硬适中。甜品系一个蜜糖蜜桃法式薄饼,呢个薄饼有d 似主菜果一个,但估唔到咸食又得,甜食都得。卖相好靓,而且佢唔似pancake, 呢

主菜就叫左餐厅一个特色菜叫左crepes,

甜品系一个蜜糖蜜桃法式薄饼,呢个薄饼有d 似主菜果一个,但估唔到咸食又得,甜食都得。卖相好靓,而且佢唔似pancake, 呢个薄饼入口松化,又唔会济,真系一个唔小心戏会食多左。

总结,rp间餐厅非常出色,食物好有水准,而且环境好宁静,适合同朋友慢慢叹,值得推介。