2024-07-01
冇谂过尖沙咀会有一间咁抵食、又劲好食嘅少女心餐厅/ Cafe!!!不论teatime定dinner嚟都十分适合!!! 唔知点解完全唔使排队等位! 黑芝麻蛋糕配嘢饮好抵叫!$68 only!!!个黑芝麻蛋糕系爆炸好食!!! 又大大件!整个蛋糕都好香黑芝麻味,戚风蛋糕部份好松软。黑芝麻cream部份完全唔会觉得邪恶、好腻、亦都唔会觉得佢系cream。中间仲要加咗啲”柿饼?”,令到颜色上好好睇,好新颖、好味、好夹!必叫!!!Best cake by far!! 海盐焦糖芝士蛋糕牛角包窝夫,又系超正!牛角包窝夫又脆又松软,上面加咗适量cream&大大球云呢拿雪糕,加上少少焦糖同lotus biscuits 脆脆,焦糖中冰火交融,好好味!另外佢仲有片厚切芝士蛋糕放喺窝夫上面,另外佢仲有适量厚切芝士蛋糕片,令每一啖都可以切到芝士蛋糕,将成碟甜品升华、与别不同!Best Croffle by far!! 卡邦尼意粉一定要趁热食。呢碟意粉相对较腻,蛋黄忌廉芝士汁相对较厚。浆果黑毛猪脂肪比例较多。卡邦尼意粉中算系出色!啲紫菜包饭意想不到劲大嚿!配料毫不吝啬!不过味道上我觉得正常发挥。炸鸡方面十分出色!!
炸鸡方面十分出色!!!貌似不是主打,但比得上、甚至胜过出面韩式主打炸鸡舖。不过真心炸鸡份量较少,每只鸡件都偏细,可能相对冇咁抵食。不过只只都好嫩肉!薯条系厚身薯条,亦都炸得好食!
蒜蓉蜜糖炸鸡啲酱完全唔会死甜、觉得好腻,每只鸡都沾到适量酱汁!!!
芝士炸鸡啲粉布满全只鸡,入口超香浓,同bhc啲只一样best fried chicken!!!