2014-05-30 492 浏览
放工便相约同事到葵芳食饭,原本想食全潮,但由于太多人以及之前都食过既关系,今日决定试新嘢,就系金潮隔离既上海菜馆去到即有位坐,由于啲人去哂隔离,所以呢到好少人,但坐得舒适。我地叫左5𩠌1汤。上海粗炒不错,用料充足,但偏油。红烧豆腐不是用锅上,而是用碟上,但够热够火喉,而且豆腐非常滑,每人都可以食到2件^^酸辣汤更是我的最爱,酸而微辣,配料多,系正既 椒盐猪排好惹味,送饭一流 反而酱爆鸡丁就麻麻,本身以为辣,可能系酱既关系,偏甜左,但鸡肉多,甚少连皮且啖啖肉,只系同我预期既味道有啲出入,最后就系炒饭,呢个同普通茶记一样,都系够镬气埋单时先知原来唔洗加一,食左咁多嘢都系$346,真系抵食夹大件黎葵芳除左金潮外,呢到都系唔错既选择

我地叫左5𩠌1汤。
酸辣汤更是我的最爱
,酸而微辣,配料多,系正既

椒盐猪排好惹味,送饭一流

黎葵芳除左金潮外,呢到都系唔错既选择