餐厅: 魚一壽司 (教育路)
资讯:

2019-01-21 102 浏览
今晚系教育路揾食,成条街都系美食,约左朋友来到"鱼一",已经有唔少人系度等紧位呢度分左上下两层,下面坐位唔多,我地俾安排到楼上坐,职员好快提供一壶热茶🍵我地,呢壶热茶直到我地走,都系仲有温度架☺有自选丼饭,可以自已拣想食既鱼生,而饭底系$10碗,最少要选3款呢度刺身拼盘分为"金木水火土",5个种类不同价钱,有平有贵,而相片介绍就贴左系墙身,想知有d咩就要留意反喇我地就拣左"木",刺身包括三文鱼,三文鱼腩,剑鱼腩,赤虾每样各二,同活赤贝一只,只系$108好抵食丫刺身系厚切,同埋好新鲜,特别赞一下赤虾,虽然无牡丹甘大只,但弹牙同口感真系拍得住大拖罗寿司,好肥美,价钱只系$36/1😱海胆无异味,食落好鲜甜,紫菜仲系脆架牛油果软壳蟹卷只蟹脚长到宊左岀来😳串烧方便,试左一串鳗鱼串配上鳗鱼汁,烧完都唔会干身,而且仲好厚身,下次想试埋白鳝串吉列广岛蚝炸到好松软,外脆内软和风肥牛锅惯左要食反d热嘢暖下胃, d肥牛来到仲系粉红色,半生熟,利用d汤浸到佢刚熟,而下面就有娃娃菜,小棠菜,食左甘多饭,有d菜食反就岩晒喇🤗

大拖罗寿司,好肥美,价钱只系$36/1😱

海胆无异味,食落好鲜甜,紫菜仲系脆架

牛油果软壳蟹卷
只蟹脚长到宊左岀来😳

串烧方便,试左一串鳗鱼串
配上鳗鱼汁,烧完都唔会干身,而且仲好厚身,下次想试埋白鳝串

吉列广岛蚝
炸到好松软,外脆内软

和风肥牛锅