2018-05-15 49 浏览
如果嫌奥海城食物选择又少又贵嘅话,下次可以沿着汇丰中心大厦行落去,会发现啲内街有好多好有特色嘅餐厅,今日全靠朋友大路,发现左呢间西餐厅,又平又高质剩系见过门面,都觉得好有气氛,以为入面啲嘢食好贵啦,原来二人餐讲紧都系$398,仲要份量够抵又好味,我觉得三个人食都绝对够饱今日是日餐汤系番茄浓汤,啱晒我哋呢啲女人仔,酸味味,好开胃沙律我哋拣咗parma ham,小小咸,再配埋哈密瓜嘅爽甜,很不错跟住就系呢个烟肉芝士薯条,呢个份量真系有啲夸张,烟肉脆口,芝士烧到好似熔岩咁,超级拉丝,再配埋sour cream,真系不得了啊其实食咗个薯条,已经有五成饱,不过见到个意粉一上枱嘅时候,又流哂口水喇,虽然卡邦尼好似好普通咁,但呢度真系做得几有水准,酱汁够多,但又唔会漏,仲有挂汤嘅效果添,意粉就系用咗扁意粉,质地偏向硬身,系al dente啊最后出场嘅,仲有呢个烧鸡,呢个又系不得了,表面烧到脆卜卜,鸡肉入面嫩滑多汁,味道惹味,当我觉得有啲辣嘅时候,服务员提醒我可以食吓旁边嘅菠萝莎莎,清甜解辣,果然很夹啊二人餐仲包两杯野饮嘅,我拣咗lemonade,而朋友就拣左菠萝特饮,少甜版,又够冰冻,啱晒呢啲大热天

今日是日餐汤系番茄浓汤,啱晒我哋呢啲女人仔,酸味味,好开胃
蕃茄浓汤

经典帕尔马火腿配哈蜜瓜

烟肉芝士薯条

卡邦尼意粉

慢煮霹雳香辣炸鸡

二人餐仲包两杯野饮嘅,我拣咗lemonade,而朋友就拣左菠萝特饮,少甜版,又够冰冻,啱晒呢啲大热天时,
柠檬特饮、菠萝特饮

今餐真系好高分啊,地方就脚,环境舒适、服务用心,而且食物质素十分好,最重要系价钱真的很相宜,有机会嘅话一定会再嚟食
2018-05-15
蕃茄浓汤