2020-10-21 41 浏览
平时揾食都比较少接触到熟食街市,今日有朋友带路,同我去见识下街市风味嘅晚餐,真系有惊喜wor😆平时食蒸气海鲜,通常都系一间餐厅入面,所有侍应都劲忙咁走来走去帮顾客蒸煮,今日呢度就靠自己啦✌🏼 当然啦,相比其他餐厅价钱都好唔同,呢度成人只系$218任饮汽水任食两个钟,性价比劲高👍🏼海鲜方面亦非常新鲜,种类亦多,有龙虾,鲍鱼,深海石斑,蛏子,大元贝,大蚬,海虾;肉类就有牛小排同埋虫草鸡。上枱时只大蚬仲郁紧㗎,海鲜够新鲜嘅话就咁蒸熟都好好味,真系食到所谓「鲜味」。而牛小排亦好嫩,鸡够晒滑😋😋蒸完海鲜,仲可以打埋边炉,一样任食。但由于我哋食量唔大,所以简单叫咗肥牛,炸鱼皮,脆肉鲩,甜粟同贡丸,以免浪费。同海鲜一样,火锅食物都系有质素的,特别系个脆肉鲩,好脆好爽口。今晚见识完街市熟食,之后揾食又多一个好选择啦😉

今晚见识完街市熟食,之后揾食又多一个好选择啦😉