2022-11-28 73 浏览
以前中学学校附近有间越南菜又平又好食,毕咗业之后,已经唔太多食越南菜,听呢间一间越南菜系行Fusion路线,咪睇吓同正宗嘅越南菜有咩分别😜😜❣️捞檬孖宝(烧牛脷 烧牛腩)$82越南捞檬配上慢煮牛腩牛舌,生牛肉配越南粉就食得多🥹今次配慢煮牛肉成个感觉高级咗!!好符合香港人嘅口味,再要加上味道口感都真系好好,肉质劲幼嫩 😭😭😋推介推介!!❣️烧猪肉法包 $78法包咬落外皮好脆,馅料层次丰富,有酸酸甜甜既腌白萝卜条,红萝卜丝,洋葱,生菜以及猪肉扒。腌白萝卜条非常爽口,甜味足得黎又唔会腻,配搭法包好好味🥹🥹同越南食嘅味道好似,但系感觉高级了👍💛❣️冰摇越南咖啡特调 $48桂花酿黑咖啡,桂花酿的清甜让喜欢黑咖啡的朋友绝对会带来一点惊喜,桂花酿再加入一份浓缩咖啡和冰块,微苦咖啡带出桂花香💖❣️越南青桔梳打清新解渴自选!唔算太甜,酸酸甜甜,好开胃解渴!呢间越南fusion菜系本地化,更适合香港人的口味,系连越南都食唔到嘅味道,真系可以试试,价钱性价比高!

❣️捞檬孖宝(烧牛脷 烧牛腩)$82

❣️烧猪肉法包 $78

❣️冰摇越南咖啡特调 $48

❣️越南青桔梳打
清新解渴自选!唔算太甜,酸酸甜甜,好开胃解渴!

2022-11-28