2010-08-01 15 浏览
今日痴起条筋同女友去西贡揾好嘢食,行咗好多间泰国餐馆都唔啱心水,兜咗几个圈,终于见到间四四正正既泰国餐厅。入到餐厅环境舒服,气氛唔错,起码唔似食街𠮶边又逼又热。打开餐牌,总类繁多,价钱唔高,商量咗一阵决定试下厨师既心水推介。泰式杂菜粉丝煲$45味道唔太浓,有淡淡既虾酱味,蔬菜款式多,份量都颇多, 但粉丝比较碎,整体上可以接受。 黄咖喱羊腩煲$60咖喱味够香,配菜如薯仔明显系之后先加落去,唔太入味,但羊腩味道唔错。 原只南瓜炒饭$58饭炒得够香,厨师调味好好,份量绝对够两个人食,而且绝不欺场,加好多海鲜落去作配料,感觉极抵食,很好。整体上三款小菜份量好足,四十几五十蚊真系赚晒,而且食物、环境、服务员质素都好好,服务员姐姐仲不时帮客人斟满水,下次去西贡一定会再帮衬!!

入到餐厅环境舒服,气氛唔错,起码唔似食街𠮶边又逼又热。

泰式杂菜粉丝煲$45

黄咖喱羊腩煲$60

原只南瓜炒饭$58

2010-07-31
庆祝纪念
纪念日
  • 原只南瓜炒饭、黄咖喱羊腩煲