2013-07-07 142 浏览
今晚同老公揸车去屯门新开个个泳池度游水,游完之后就去附近揾野食,search openrice见到d人话呢间几好食,于是就决定去呢间试下啦! 因为当时都已经系差唔多夜晚10点啦! 几惊佢已经收左工呀,好彩佢仲未闩门啫,不过其实佢都差唔多收舖啦,所以有好多吉位根本唔驶等,而且d服务超好超殷勤超快手,因为就黎收舖,所以我地拣个d野食好多都已经卖晒,有少少失望,但系又冇计,唯有改食其他,我地两个人叫左1个饭6个点心,因为差唔多收舖既关系所以上菜上得超快凤爪排骨煲仔饭     虽然我唔钟意大热天时食煲仔饭,但系因为老公好钟意食,咁我就唯有陪下佢食啦,估唔到出奇地好食,个饭唔算太油,d排骨都算多,d凤爪好淋好够味,冇落好多豉油都好够味,正沙律明虾角     原本我系想食鲜虾腐皮卷架,但系卖晒,之后就改食呢个,估唔到呢个好食好多,外皮够脆,新鲜炸起仲系热辣辣架,加埋个沙律就唔会觉得太热气,又唔会炸到油淋淋,真系超好味,不过都系想下次食下个腐皮卷比较下叉烧肠     呢个叉烧肠好搞笑,平时酒楼个d系3条叠埋一齐架嘛,两条下面1条上面咁样,呢个系一条劲长咁架,好新奇好得意,未见过咁长既叉烧肠,不过略嫌

凤爪排骨煲仔饭

沙律明虾角

叉烧肠

呢个叉烧肠好搞笑,平时酒楼个d系3条叠埋一齐架嘛,两条下面1条上面咁样,呢个系一条劲长咁架,好新奇好得意,未见过咁长既叉烧肠,不过略嫌个粉皮太厚,不过叉烧都算多,一般啦

虾饺

原本我想要鲜虾白菜饺,不过又卖晒,所以转食呢个,虽然一笼得两粒,不过真系好大粒同埋好多虾,虽然系咁但系都略嫌贵左d,唔系好抵

流沙奶皇饱

因为我太饱既关系,所以我冇食到,问过老公佢既评语系普通,因为冇咸蛋黄唔够香,而且又唔够流沙

烧卖

烧卖超大粒,不过得个大字,味道就一般,唔知系咪因为已经食饱所以开始觉得冇咩特别,而且又冇虾净系超大旧猪肉,真系好一般啰

棉花鸡

一黎个卖相已经超差,净系揾个铁兜装住就算,毫无美感可言兼严重影响食欲,一食落去根本就系猪皮黎既,仲要系未煮淋既猪皮,咬落口仲系爽口既,一d都唔棉花啰,真系好唔得啰

总括黎讲都可以再去既,因为揸车去真系好方便,不过其实价钱都偏贵,唔系好抵食,但系有时夜晚想食下点心饮下茶屯门真系好近好方便,都系一个唔错既选择,不过下次记得唔好咁夜去啰,我地食到成间舖得返我地一枱客,d员工个个系度做紧清洁,连个老细都黎左等收舖锁门,搞到食得好有压力净系擒擒青咁吞落肚就算,唔可以慢慢叹,其实都几赶客几冇瘾,下次都系早d去啦!

2013-07-06
$80 (宵夜)
  • 凤爪排骨饭
  • 沙律明虾角