2024-02-27
约个好耐无见嘅小学同学倾下嚟紧个小学同学聚会😂。那位同学系荔枝角返工,佢带咗我去一个地库嘅 food court,虽然招牌明显✨️,但系唔熟荔枝角嘅人真系未必知😆。Food court 座位舒适阔落🥰,枱与枱的空间感足,整体环境及自助餐具都干净企理🤗。今次佢带咗我去佢成日帮衬嘅饭堂 - 寿定食屋。小店餐单简约易明,有面🍜、饭🍛、小食🍖、串烧🍡及饮品🥤。点面及饭会包埋热辣辣嘅面豉汤。日式咖哩饭(牛肉) $62牛肉🐂没有过多油脂,口感软腍带牛肉香味。日式咖哩味道唔太浓烈,可以食到食材的原味,但又带点咖哩香味🥰,惹味香口食味倍增,配上饭味十足的珍珠米就最正😍。月见黑豚肉丼 $62黑豚肉片🐖肥瘦相间,内质软腍油脂感重,用简单的葱花及日式酱油调味,增添香味之余又唔会盖过肉香味,配埋白饭🍚一齐食,更觉满足😋。唐扬炸鸡(6件) $42炸鸡🐓size啱啱好,外层炸得香脆,鸡肉依然嫩滑,现叫现炸热辣辣🔥,点埋美乃滋,零舍好食🥰。
今次佢带咗我去佢成日帮衬嘅饭堂 - 寿定食屋。
日式咖哩饭(牛肉) $62
月见黑豚肉丼 $62