2020-09-29 1627 浏览
临近中秋谂住近近地同老爷奶奶做节,所以就下老人家去食中菜,又见到呢间算系几靓仔就入去坐下。佢呢度啲菜式嘅价钱都算几合理,所以老人家都系比较钟意啲抵食啲嘅野,一入嚟佢地见到$1 只烧鹅同鸡,已经双眼发光,我其实本身个心态都唔系抱有好高期望,毕竟$1 野你想点丫点知嚟到𠮶时, 份量唔差㖞, 仲揾个炉仔㷫住碟鹅,酱料又齐。趁热食啲皮都仲脆,肉唔膻,$1真系抵到烂。另外我地仲order咗个肥牛粉丝煲,肥牛唔系得几旧,我地几个人一人几码食到几旧,而且啲粉丝好入味,又唔系发涨到烂哂。 呢度最重要嘅系佢加咗少少菠萝吊起沙嗲阵味,真系唔错。可惜嘅系跟住落嚟呢碟野就失色了,本来我地见到咁大碟豉油王鹅肠真系觉得抵到烂,因为我地平时食开百几蚊都可能得呢碟野嘅一半都唔知有冇。但当我地入口嘅时候,𠮶种膻味真系劲到你食咗一条已经唔想食落去,有位经理见到我地剩咗咁大碟同郁都无郁过咁滞,埋嚟问咗几句系咪唔啱食,我地反映咗之后,佢就拎咗入去厨房理论,仲好好咁帮我地cancel 咗张单,仲同我地解释咗一轮,对品质未符预期觉得抱歉。其实一间餐厅我都唔系expect样样好食,不过呢位经理咁嘅服务态度,本身已经几值得一赞。最后

佢呢度啲菜式嘅价钱都算几合理,所以

趁热食啲皮都仲脆,肉唔膻,$1真系抵到烂。

最后,我要食返一碟普普通通嘅蒜茸炒小白菜,先洗得走鹅肠嘅味道,碟菜都尚算鲜甜。

总括来讲,其实一家人做节嘅话都真系抵到烂,连埋碟鹅肠都系4百蚊倒,坐得舒服,每枱都有一定空间又唔迫,真系算系咁。
2020-09-21