2010-07-20 35 浏览
果日本身去湾仔188同298买野, 买完就谂住边行边揾食, 路过见佢茶餐厅既外表, 写住有海南鸡饭, 咪谂住去食啦, 点知行到埋去, 见佢外面冰镇住好多海鲜, 又话BBQ, 好似好吸引咁, 就走左入去试啦.最后我系冇食到海南鸡饭, 不过我见隔黎枱叫左海南鸡饭同果个唔知咩脾饭, 听到佢地讲都好似几好食, 有机会都会想再去试返个海南鸡饭.因太肚饿, 最初唔记得影相, 食晒落肚先记得, 所以只影到两张当晚点左 串烧鸡肉 (肉质都几嫩) 串烧羊肉 (同牛差唔多既质地, 要好认真咁食先食得出佢系羊) 烧圣子 (呢个超正, 好新鲜, 面头舖上炸蒜、葱...好好食, 但$35一只贵左少少啰) 烧大蚬 (都ok抵食, $35/碟, 都有4只ga, 张相就因为食左一只先记得影) 泰式生虾 (虾新鲜度一般, 靠点个汁, 但个汁又只属一般, 冇特别出色, 可接受范围内啰!!)总括黎讲都ok既, 但坐位就嘛嘛啦, 店内太细, 如果一大班朋友去就好迫啦

当晚点左
串烧鸡肉 (肉质都几嫩)

泰式生虾
烧大蚬