2008-11-28 16 浏览
今日见天气好,就同仔仔一行人揾个地方去烧嘢食。今日谂住去大埔大尾笃拣个地方烧,咁系网上见到呢个场,就谂住试下啦。首先讲交通方面,坐火车到大埔墟火车站转小巴入去,劲方便。落车后行入去唔驶五分钟。不过,今日一到场,吓!成几百个小学生系度搅旅行?正担心无位时...算啦,横竖嚟到都入去睇下啦。问完后原来都有位烧...好彩!拣咗个位后,发现个烧烤炉够大,张枱亦够大张,附近Walk in 客唔算多,然后就去买飞...今日$58一位任食,小童$35,重每人包一罐饮品,虽然话任食,但第一round都系由佢地照人数执俾我哋,个盘食物份量OK,种类亦多,有什丸,肠仔,鸡翼,猪、牛扒,金沙骨,多春鱼同鲜鱿。开始烧啦,食落啲丸同肠仔都OK,不过,啲腌制食物先至好味,够味道而不咸!我个人最爱金沙骨及鲜鱿。一直烧咗四粒钟先烧晒啲食物,重要系食晒𠮶种,非常满意!下次一定会再嚟!
开始烧啦,食落啲丸同肠仔都OK,不过,啲腌制食物先至好味
,够味道而不咸!我个人最爱金沙骨及鲜鱿

一直烧咗四粒钟先烧晒啲食物,重要系食晒𠮶种,非常满意!

下次一定会再嚟!
  • 金沙骨,鸡翼,鲜鱿