2022-07-21
约咗3位靓女会友,其中一位纯素食嘅会友介绍了木原。起初听到个名,以为系中高档餐厅。来到木原,原来系好亲民嘅楼上店。装修有独特之处,走年轻潮人路线 👍🏻👍🏻👍🏻我们一行四人👭🏻👭🏻,点了两个前菜、两个主菜、两个甜品。先来一个前菜,七色彩虹🌈沙律🥗碗,彩色缤纷,望到已经好兴奋😆 哗,有比较少用嘅天贝,目蓿,海藻。。。配上甜甜地嘅橙汁醋,甜甜酸酸,绝配!😘😘然后另一个前菜,盐酥蔬菜综合并盘,有脆脆羽衣甘蓝🥬,鸡髀菇🍄。。。一致赞好,第一次品尝香脆盐酥蔬菜🥬,好特别,咸香咸香,一定要试吓。记得要快吃 🤩主菜选了麻婆豆腐天贝椰菜饭,夜晚唔好食咁多淀粉质,椰菜饭系非常好嘅选择 👍🏻 豆腐挺身,煎香配上浓酱,友人吃了一口立即赞好😘😘 椰菜饭切得好细,仿真可以呃到爱吃饭嘅食客💪🏻💪🏻💪🏻另一道主菜系红白腰豆羽衣甘蓝猫耳面,都好大碟,另一位友人吃一口就瞪大眼睛👁️话好味道🤩🤩 用椰浆煮,另一番风味。猫耳面软度刚好,烟烟韧韧,有咬口。其实已经吃得好饱,女士总有一个胃空间来消化甜品😅😅 点了lemon cake (松化)& crème burlee (有保留)。要赞美所有服务态度非常认真,由我们进门,直至到完
我们一行四人👭🏻👭🏻,点了两个前菜、两个主菜、两个甜品。
要赞美所有服务态度非常认真,由我们进门,直至到完成,有礼貌,又够 yea 😌 仲有时不时斟水💦💦💦,开心🥳
洗手间在后楼梯,光猛干净 😅😅
打咗卡,大快朵颐,bye bye 先 😘