2023-07-14
#搞串个pantry有时lunch好赶😖,就会拣啲就脚,而且望落会好快手嘅餐厅🥢。今次呢间餐厅喺#红磡 、#新蒲岗 、#粉岭 、#葵涌 都有分店,餐厅招牌菜💥应该系酸菜鱼🐟,不过今次就叫咗其他嘢💕。我哋今次就嗌咗两个粉面同一啲小食,🔴酸菜肥肠面($42)、🟠番茄汤牛肉面($48)、🟤十三姨秘制鸡翼(加配$18)、⚫️擂椒松花皮蛋(加配$18)。两样小食都唔错,鸡翼🍗食落香口,肉质都嫩。而皮蛋质素都正常,不过啲辣油🌶️就无乜味。最值得讲嘅其实系番茄汤牛肉面🤯,个汤底唔知点解好甜🤯,甜到好似中式腐竹糖水咁🤯,再加上好浓淍,食嘅每啖面都一定有阵腐竹糖水味🤯,好古怪🤯。唔知平时系咪都系呢只味,不过呢日就系好甜,一啲番茄嘅感觉都无🤯。