2023-09-11
成日lunch经过湾仔 都见到呢间餐厅 今次放工终于都去试啦! 餐厅装修好靓 好似去左bali 咁但佢系一间意日fusion小餐馆~有铁板烧 仲可以坐bar table! 铁板烧师傅仲会成不成有表演 成间餐厅既食客就会过去睇 好有气氛 我地今次就食西餐~~Mussels in White Wine Broth ($158)青口大大只 鲜甜无腥味! 全部都开哂口 无唔食得既! (出面好多餐厅都仲有几只系唔食得😂) 个日式白酒酱汁好match!如果有埋薯条点个汁就好啦 🤣 星期一至三仲有得加钱任食mussels唔可以错过! Fettucine Uni Carbonara ($258)餐厅意粉系自家制 好弹牙好有咬口同埋挂汁! 🤩Carbonara用上海胆忌廉酱 酱汁偏结 要衬热食呀~唔系好快就痴埋一旧 面头仲有鲜甜既北海道海胆 😋Inaniwa Mentaiko Udon ($168)呢款忌廉汁明太子和乌冬都好正!个人认为呢款仲有惊喜 🤩 明太子份量十足 再加埋洋葱同菇 好有咬口! 好似仲有D炸蒜🤣 个酱汁有少少辣 好惹味 🥰仲叫左两杯white what a perfect night
我地今次就食西餐~~
Inaniwa Mentaiko Udon ($168)
仲叫左两杯white what a perfect night! 🤩