2023-05-05
🥰今日节目真系好丰富,一早去睇戏,之后再食Lunch,我同男友行经商场,揾个舒服地方坐低食野,跟住再慢慢行街,☺️途经见到太平洋酒吧,里面系食西餐,一向听过个名都几出名,于是就决定系度食😆环境上主要以黑色做主题,😝感觉上气氛十分好,几有情调,入去时店员立刻招呼我地,我地揾到个靓位,我地睇到餐牌中都比较多款式😚😋皇牌烟熏猪腩片卡邦尼😋每人叫了一碟意粉,呢个皇牌烟熏猪腩片卡邦尼真系好多料,芝士粉同意粉都超多,味道上,卡邦尼味道好浓郁再加上芝士味都好重,佢晚猪腩系用烟熏做出来,感觉特别好食😃😋特制熔岩芝士肉酱pasta😋呢个可以话有双重芝士,芝士量都好足,味道一样咁浓郁,加埋肉酱一齐食,味道真系好夹,一睇个表面就知有用火枪再烧一烧,令到味道再浓郁😃😋椰菜花汤😋呢个系餐汤黎,望上去既颜色白白地好舒服,饮落去时令到整个身体都好温暖,好有椰菜花味,味道上刚刚好,质感好滑,亦唔会太甜😃我地食完都话好食,今餐食得好饱,应该可以挨到夜啲再食晚餐😎😗
😋椰菜花汤😋