2018-03-20 139 浏览
呢间餐厅位于铜锣湾一个比较冷门嘅大厦,唔似得大路嘅选择,例如时代广场、利希慎同埋铜锣湾广场,要Openrice search先至会醒起呢度有嘢食。呢幢大厦都几多选择,入到餐厅,可能系比较早嘅关系,人唔算好多。环境宁静,报置都有用过心机,坐落去都几舒服嘅。三五知己倾计都系一个唔错嘅地方。我同朋友散点左几个菜式。1) 黑松露酱鲜带子意粉 (⭐⭐⭐⭐⭐)呢间餐厅主打意粉。意粉嘅款式好多,由扁面、天使面、米仔分、螺丝粉、蝴碟粉唔同种类嘅都有,好特别。不过我都系点左个安全嘅天使面。卖相吸引,分量大概有三粒带子喺。黑松露嘅味令到天使面增添色彩。2) 黑松露野菌汤 (⭐⭐⭐⭐⭐)黑松露令碗汤好惹味。黑松露既汤真系好少喺出边食得到。饮汤之余,仲有野菌,令汤嘅层次丰富。3) 巴马火腿薄饼 (⭐⭐⭐⭐⭐)应该系较为冷门嘅选择,有火腿、火箭菜放喺薄饼上面。虽然有啲难切,因为火腿推成一旧,但系都值得一试。4) 杏桃挞 (⭐⭐⭐⭐⭐)作为饭后甜品,杏桃挞系由杏仁同埋桃组成,甜甜地、酸酸地,但系又唔会太甜。而且啲汁都几好味。最后埋单好似$400,性价比OK。整体嚟讲,系唔错嘅选择。

我同朋友散点左几个菜式。

1) 黑松露酱鲜带子意粉 (⭐⭐⭐⭐⭐)

黑松露酱鲜带子意粉

2) 黑松露野菌汤 (⭐⭐⭐⭐⭐)
黑松露野菌汤

3) 巴马火腿薄饼 (⭐⭐⭐⭐⭐)
巴马火腿薄饼

4) 杏桃挞 (⭐⭐⭐⭐⭐)
杏桃挞

最后埋单好似$400,性价比OK。整体嚟讲,系唔错嘅选择。
2018-03-07
黑松露酱鲜带子意粉