2024-06-06 87 浏览
好耐冇食泰国菜,好挂住刺激惹味的火山排骨,所以专登同妈咪来铜锣湾的 Milu Thai品尝一下。✡️ 火山排骨 ~ 见到咁澎湃丰盛的火山排骨真系流哂口水的, 我喜欢撕开啲肉出嚟点汁食,挂满青辣椒粒味道够哂刺激火辣。✡️ 泰式凤爪沙律 ~ 用了无骨凤爪啱哂我呢d 懒人,一口过酸酸地好开胃。✡️ 蒜蓉牛油鸡翼 ~ 外层酥脆,鸡翼嫩滑入味,口感特好。蒜香牛油搭配得天衣无缝。✡️ 飞天椰菜苗 ~ 食泰国菜好钟意叫椰菜苗,因佢有一份微苦带甘的风味。🍧 芒果糯米饭 ~ 点必的甜品, 芒果超清甜, 糯米饭软糯沾满椰浆一起送入口,嘴里咀嚼后浓郁的椰奶香气不断扩散开来。🍹 冻青柠茶 🍹 椰青

🍹 冻青柠茶

🍹 椰青