2013-08-04 3271 浏览
爱吃不爱脂肪的夏沫呵呵~~又有一个藉口去食好野~ 就系我同虾子饼拍拖 6 周年既大日子~ 我地已经好耐冇一齐专登出去食餐好架啦~好开心虾子饼找了一家餐厅和我去试食~ 可能好多人都食过, 不过都介绍下啦~ 我地六点几去到湾仔个间, 环境清静, 可能时间尚早, 客人不多~龙虾汤, 好味啊~头盘是巴拿马火腿配哈蜜瓜虾子饼的头盘是法式煎鹅肝 鹅肝好CREAMY~外脆内软~好味~夏沫点左牛柳配大虾~ 只虾超级好味, 好鲜好爽口~ 得一只真系唔系好够喉~嘻嘻~~ 牛柳尚算好味, 肉汁美味~ 喜欢的还有配菜, 有萝卜, 薯仔同蕃茄~ 蕃茄上有青豆, 最是夏沫至爱~虾子饼叫左烧鸭脾~ 鸭脾超松化, 刀还没用力, 肉已松开, 不用切~ 不过觉得咸左少少, 职员好耐心解释因为鸭脾已腌了一段时间所以入晒味~ 配菜是一样的~最BUY都系D甜品~ 橙酒煎薄餐~真系劲好味~ 薄餐加上微微香橙既味道, 食完好开胃, 仲有种开心既感觉~ 反之唔系好感觉到酒味~ 因为煮完酒精已蒸发不少了~意大利芝士饼~ 虽然卖相麻麻, 但系第一口食左, 就停唔到口, 想食晒佢~ 好味之余有口感, 内里有手脂饼, 啖啖有惊喜~虾子饼另外
爱吃不爱脂肪的夏沫
龙虾汤, 好味啊~
头盘是巴拿马火腿配哈蜜瓜
虾子饼另外叫左杯红酒配鹅肝饮既~ 不过唔记得左个酒名, 大概$100一杯左右~

2013-04-29
庆祝纪念