2020-10-15
#pb食在屯门 爱啡之人好去处 ☕又系屯门好介绍🙈 之前介绍左屯门红桥新开嘅台湾野 其实佢隔离都新开左间咖啡专门店🤩 呢间咖啡店并无提供任何食品 专饮咖啡😍 爱啡之人真系要去下❤️.店内环境简约 俾人好舒服嘅环境chill下、叹下咖啡🥰 最特别莫过于咖啡menu(图7)用左pins黎整 又特别又靓💕 一坐底店员好耐心咁讲今日嘅咖啡豆 唔同嘅组合 服务超好😍 包你简到一款满意嘅豆☕ 呢度系先简豆 再简冲嘅方法😊 再唔知饮咩 可以叫Awesome 店主会为你度身整一杯咖啡🤭 不过佢一枱一枱咁整咖啡 所以等啡时间都几长🤣 如果你前面个枱叫左好多杯 你可能要等成个钟先有得饮🤣🤣🔹Coffee tree🌳一棵树可以饮到三杯饮品 而且杯具好靓🤪 佢包左咖啡、咖啡果皮茶、咖啡花茶☺️ 展现左咖啡豆由开花结果 到最后嘅制成品成个过程👍🏻 感觉好有诗意💕 个日饮左Panama日晒豆手冲☕ 由咖啡花茶饮起 感觉最淡 有阵阵花香🤩 到果皮茶 感觉重左少少 味道更香🥰 去到最后饮手冲 好fruity❤️🔹Flat white ☕除左Coffee tree 个日仲饮左Panama 水洗豆嘅flat white🤭 奶啡
爱啡之人好去处 ☕
🔹Coffee tree🌳
🔹Flat white ☕
除左Coffee tree 个日仲饮左Panama 水洗豆嘅flat white🤭 奶啡拉花好靓😍 第一啖饮落去 味道偏酸 觉得奶同咖啡豆唔系好夹😐 不过过左一阵饮 感觉唔同左 饮落去好滑 而且有少少果香👍🏻
如果你系爱啡之人 我相信一定会好中意呢度🤩 佢仲设有夜啡时间(18:00后)不过就要预约🤪 同埋店外环境都几热 又近马路边🙈 个日等左接近45分钟先有位 都几攰🙈🙈