2022-10-28 1066 浏览
今日系尖沙咀行完街见到蚝湾又即兴想食蚝就一于外卖试一试落完order后好快有得拎海鲜袋加入干冰用丝带绑好🎀再放喺保温袋职员仲好有心机咁将唔同种类既蚝味清甜口味由淡至浓咁顺序排好仲劲温馨放个柠檬🍋提示由边食起俾我好细心嘅感觉👍🏻顺带一提, 个拼盘仲放左灯带可以著灯💡可惜系我食完先记得🙈🙈如果唔系影相仲靓我点左个拼盘分别有🦪Tia Maraa Pearl: 入口顺滑带淡淡海水味🦪Speciales Lambert: 余韵细腻🦪Krystale: 口感爽脆幼滑, 重蚝铁味🦪Cocollos: 蚝肉够鲜甜,海水味又适中 (最钟意😍)🦪Tarbouriech Oyster (Pinky): 肉质脆口有弹性,肥美非常🦪Gillardeau: 差唔多有成只手掌长度, 蚝味浓郁且鲜甜, 略带淡淡榛香果味法国蓝虾: 鲜甜可口北海道活赤贝: 肉质爽厚 车厘蚬: 劲鲜北海道带子: 新鲜弹牙刺身同生蚝一个字「正👍」💬估唔到外卖都同样可享受到媲美高级餐厅水准ge顶级美食无论生蚝同刺身无论味道、口感、层次都非常新鲜食到最鲜味嘅生蚝之余, 又唔驶担心唔识开蚝,超方便日后想食生蚝同刺身又多一个好选择😋😋

今日系尖沙咀行完街见到蚝湾又即兴想食蚝
就一于外卖试一试

落完order后好快有得拎
海鲜袋加入干冰用丝带绑好🎀
再放喺保温袋
职员仲好有心机咁将唔同种类既蚝味清甜口味由淡至浓咁顺序排好
仲劲温馨放个柠檬🍋提示由边食起
俾我好细心嘅感觉👍🏻
顺带一提, 个拼盘仲放左灯带可以著灯💡
可惜系我食完先记得🙈🙈
如果唔系影相仲靓

我点左个拼盘分别有

🦪Tia Maraa Pearl: 入口顺滑带淡淡海水味
🦪Speciales Lambert: 余韵细腻
🦪Krystale: 口感爽脆幼滑, 重蚝铁味

法国蓝虾: 鲜甜可口
北海道活赤贝: 肉质爽厚
车厘蚬: 劲鲜
北海道带子: 新鲜弹牙
刺身同生蚝一个字「正👍」

💬估唔到外卖都同样可享受到媲美高级餐厅水准ge顶级美食
无论生蚝同刺身无论味道、口感、层次都非常新鲜
食到最鲜味嘅生蚝之余, 又唔驶担心唔识开蚝,超方便
日后想食生蚝同刺身又多一个好选择😋😋
2022-10-25