虽然平时都会自己开下生蚝食,但又多功夫又惊唔够新鲜,有时间出去食都系交返比啲专家啦😎 𝗢𝘆𝘀𝘁𝗲𝗿 𝗖𝗼𝘃𝗲睇个名都知系主打生蚝,提供多款法国及各国生蚝,仲有刺身同海鲜料理。见到每枱都会嗌一大盘生蚝,上枱好震撼😳𝐁𝐮𝐛𝐮推介🔥👍 𝙈𝙖𝙠𝙚 𝙔𝙤𝙪𝙧 𝙊𝙬𝙣 𝙎𝙚𝙖𝙛𝙤𝙤𝙙 𝙋𝙡𝙖𝙩𝙩𝙚𝙧自选海鲜拼盘✨系多款生蚝同海鲜之中拣自己想食嘅❣️ 今次我地就拣咗5款法国生蚝同几款刺身。餐厅好贴心咁帮我地将生蚝由淡至浓排列:✨ 𝘛𝘪𝘢 𝘔𝘢𝘳𝘢𝘢 𝘗𝘦𝘢𝘳𝘭✨ 𝘓𝘢𝘮𝘣𝘦𝘳𝘵 𝘕𝘰.2✨ 𝘒𝘳𝘺𝘴𝘵𝘢𝘭𝘦 𝘕𝘰.2✨ 𝘓𝘦 𝘗𝘦𝘳𝘭𝘦 𝘕𝘰𝘪𝘳𝘦✨ 𝘛𝘢𝘳𝘣𝘰𝘶𝘳𝘪𝘤𝘩𝘦 𝘕𝘰.1生蚝都好肥美滑溜,食落去初食到海水咸味,随后而黎嘅系鲜甜😋 而且跟住餐厅嘅次序食,可以食到越黎越浓嘅蚝味,唔会错过或者浪费任何一只靓生蚝🦪 👍 烩龙虾忌廉意粉 𝙇𝙤𝙗𝙨𝙩𝙚𝙧 𝙋𝙖𝙨𝙩𝙖 𝙬𝙞𝙩𝙝 𝘾𝙧𝙚𝙖𝙢 𝙎𝙖𝙪𝙘𝙚卖相有点平凡,一食落去大有惊喜🤫 餐厅用上原只波士顿龙虾起肉切粒,连橙色嘅龙虾膏都融入咗意粉之中🦞食落去白汁配上浓浓嘅龙虾味,令我眼前一亮。龙虾肉新鲜弹牙,每一啖都食到龙虾同意粉。👍 法式鹅肝多士 𝙁𝙤𝙞𝙚

𝐁𝐮𝐛𝐮推介🔥
✨ 𝘛𝘪𝘢 𝘔𝘢𝘳𝘢𝘢 𝘗𝘦𝘢𝘳𝘭
✨ 𝘓𝘢𝘮𝘣𝘦𝘳𝘵 𝘕𝘰.2
✨ 𝘒𝘳𝘺𝘴𝘵𝘢𝘭𝘦 𝘕𝘰.2
✨ 𝘓𝘦 𝘗𝘦𝘳𝘭𝘦 𝘕𝘰𝘪𝘳𝘦
✨ 𝘛𝘢𝘳𝘣𝘰𝘶𝘳𝘪𝘤𝘩𝘦 𝘕𝘰.1

👍 法式鹅肝多士 𝙁𝙤𝙞𝙚 𝙂𝙧𝙖𝙨 𝙬𝙞𝙩𝙝 𝙏𝙤𝙖𝙨𝙩
一份4件鹅肝多士🫶 虽然细细件,但鹅肝超厚超肥美,咬落去油香满溢。脆脆多士搽上意大利黑醋酱,酸甜味道平衡油腻感,食完一件又一件。

📍蚝湾
尖沙咀金巴利道73号新业广商业大厦地下A舖