2024-05-13
今日系荔枝角工厦区做完gym后,就系附近揾间小店休息下补充体力,上OP一搜见 #Monster Kitchen 环境唔错,就决定walk in 入内一试!!店内环境装潢简约,也有室外位置。而today special不时会update,当中更有期间限定菜式。香脆虾多士 $58多士数量比我想像中多,炸到卜卜脆热上碟,厚厚虾肉配上脆脆饼底,口感一流。芝麻青柠柚子脆炸鸡翼 $68味道几唔错,鸡翼表面煎得香香,拌上柚子酱同芝麻,甜甜柚子酱使咸食嘅鸡翼味道出奇地夹,而鸡肉嫩滑。蕃茄酱牛肉芝士炖饭 $108饮粒同蕃茄酱沟埋矖一齐,口感绵密,牛肉嘅份量适中,仲布一大粒温泉蛋,整体好Balance,非常好味😋烟肉芝士意粉配韩式辣酱(Chef special) $118作为期间限定,食物水准一流,味道带点辣外,芝士亦绝对不少,口感多层次,值得一试!!即使食物款式唔算多,但胜在味道一流,同埋唔会赶人走!!
香脆虾多士 $58
芝麻青柠柚子脆炸鸡翼 $68
蕃茄酱牛肉芝士炖饭 $108
即使食物款式唔算多,但胜在味道一流,同埋唔会赶人走!!