2021-12-25
平安夜睇完戏出返新城市,先发现多贺野开张咗,见到间铺头都靓靓地,就谂住试一次。员工非常有礼地带我地入座同点菜,想试吓盐味同酱油嘅面,同埋点咗两份小食。饮品有各种汽水,大概38蚊一支,本来想skip的,不过一场黎到就试吓啦。信州苹果汽水,几清新同甜度适中。估唔到盐味沾面嘅汤底会有火炉仔热住个汤,可能因为咁汤嘅香气散发出黎,非常吸引。汤入面烧过嘅肉好好味,而且个汤唔系其他铺头结身嘅沾面汤,食完负担都唔大。叉烧肥瘦均匀,只蛋就更系好食。酱油拉面嘅配料同上面沾面配料好类似,汤底应该系鱼类嘅汤,几清新!仲多咗只蛋。吉列炸蚝嘅肉唔老,而且炸粉唔厚,味道唔错。加上沙律即刻冇咁腻。呢个系本日最出色嘅吉列和牛芝士丸,入面啲芝士因为热溶而可以拉丝,非常夹牛肉同炸物。而且和牛肉质好好,就算食到最后食晒啲芝士,味道依然唔失色!唔知系米芝连定呢度地段嘅关系,心里都系觉得定价偏贵,小食都接近80蚊一份,所以都系耐唔耐返黎回味吓和牛芝士丸好喇。