2024-05-30
去完日本冇耐就有啲思乡,老公揾左间喺太子嘅寿喜烧《八不•寿喜烧》比我解吓思乡之情🤣餐厅每一台都有一个寿喜烧锅,客人可以自家煮寿喜烧,自己煮仲可以控制煮嘅时间,保持住食材嘅鲜同口感,感觉有趣又享受,系一个好嘅体验首先,店员会讲解点样煮寿喜烧之后就将锅烧热,加咗啲特制嘅甜酱油汤底加入洋葱同埋大葱,令到个锅更加香,之后就可以整属于自己嘅寿喜烧啦。另外枱面上面有两壶汤,一个系寿喜烧另一个系清汤,清汤系留返俾煮蔬菜嘅时候用🥢【经典】日本A5黑毛和牛(佐贺西冷)呢个set除咗有和牛之外仲有一份野菜拼盘,最令我期待嘅食材就系日本A5黑毛和牛,特别系佐贺西冷。呢款和牛真系肉质油花分布得非常均匀,将和牛片放入锅中,几秒钟啲油脂就开始溶化,肉质变得柔嫩多汁,味道浓郁,最后我哋仲追加咗份乌冬,最后吸收晒汤里面嘅精华,满足嘅完结🥢网烧裙边带子裙边带子新鲜肥美,而且仲有八粒咁多,裙边带子烧得啱啱好,冇过火,保留住带子嘅原汁原味,内里保持住鲜嫩嘅口感,咬落一啲都唔柴,带子入口有鲜甜味,肉质紧实,仲有啲海水嘅咸香,上面嘅酱汁甜甜地同带子嘅味道好夹
🥢【经典】日本A5黑毛和牛(佐贺西冷)
🥢网烧裙边带子