2018-06-05
呢排母亲大人好多活动去呢度去𠮶度,无饭开我哋唯有出街揾食,我哋都经常会喺金满庭食架。招牌松子鱼次次黎都必点既松子鱼,味道够酸,酱汁再加埋松子、虾仁、杂豆等等,呢个松子鱼系很开胃的一道菜色。不过条鱼真系比起之前几次黎食细条咗,无以前咁抵食啦。砂锅云吞鸡(1/4只)上菜时1/4鸡系未斩开既,俾你相机食先后就会帮你分汤。汤汁鲜甜,锅入面既娃娃菜索晒啲鸡汤,云吞就普普通通。蚂蚁上树好惹味既菜色,香辣的肉碎、辣椒粒加上入晒味变晒色既粉丝,送饭一流。上海粗炒同蚂蚁上树一样好惹味,不过呢个偏油,隔壁的外国人似乎不太欣赏上海粗炒,食剩咗半碟。黑松露手撕鸡呢个本身系侍应推荐话系是日厨师推介,上菜时系一阵好强烈黑松露既香气,但系放入口真系满头问号。点解呢个手撕鸡咁香但无味道既?淡到好似白洽鸡咁,厨师推介?