2017-12-19 235 浏览
一个人揾野食粉面当然系最方便既选择。系上环一带好多传统老店,所以一直都冇为意原来都有越南野食。今日去到文娱中心附近又赶赶地时间,见到越芦门面光猛,装修简洁比人感受好宽敞舒适,忍唔住就被吸引入去喇入面客人乜种类都有,有一家大细情侣,当然都有我啲一个人。可能时间尚早所以都静,同埋员工人手充足所以比较有余裕去照顾每一位顾客。呢一点喺饮食业人手咁紧张既情况下真系好值得欣赏!我一个人叫咗香茅猪扒捞檬,坦白讲,我入去既时间得三几枱,但我都等咗二十分钟,真系有啲耐,催咗侍应之后都等咗一阵,可能因为前面𠮶台大枱多野啦。但我其实只系预35分钟食饭⋯⋯所以只能鲸呑sosad捞檬黎讲唔错既,料多,面多,猪扒大大块,香气十足,腌得好入味,一咬觉得有肉汁唔系干硬化,有唔少量既花生增加口感,但可能啲捞始终有啲湿而佢块扒有少少蘸粉,觉得个底淋淋地咁。捞檬个汁同出面有啲唔同,多几分甜,几得意,加埋旧青柠既汁好开胃,如果夏天热辣辣时食真系会好爽,不过粉份量好多,如果系细食既未知可否叫少啲呢?埋单计数65蚊,贵过大型连锁越乜越物少少,不过我觉得都可以接受啦呢个价钱🙆🏽‍♀️🙆🏽‍♀️🙆🏽‍♀️

2017-12-16
  • 捞檬