屋企人加人工 请我地黎到鹰巢食饭 平时唔多机会试酒店中菜厅 今次特登写返篇食评纪念一下😍😍呢间餐厅地点唔算方便 距离地鐡站都要行大概10分钟 同长辈去的话可能要留意一下 一坐低觉得环境唔错 虽然无景色可言 但装修好柔和😌但坐坐下就开始感觉餐厅既另外一边很嘈 而且待应更不停地大枱换细枱 令到场面十分混乱 混乱中我更被其中一位侍应撞到后颈 但他却若无其事🙁🙁食物质素普通 有几样特别印象深刻 💁🏻‍♀️叉烧- 过甜 而且肉既位置较肥 食一口己经腻 而烧既时间可以稍耐一点方鱼炒菜心- 方鱼好较味 为菜心带来咸香黑松露野菌饺- 好浓黑松露味道 同野菌好夹 皮薄咸鱼鸡粒炒饭- 完全无味道 感受唔到咸鱼既存在 但份量很足甜品- 脆炸芋泥盒子 唔油 好酥脆 而且芋茸唔会过甜 唔错总括黎讲 我觉得唔值呢个价钱 有啲菜式可能普通茶楼会更出色🥲

食物质素普通 有几样特别印象深刻 💁🏻‍♀️

方鱼炒菜心- 方鱼好较味 为菜心带来咸香