2024-10-01
中秋节翌日假期,同朋友去咗呢间野食BREAKFAST 。 入到餐厅咁啱过咗11点,见个染唒紫色同金色头发嘅女侍应咁啱出咗黎收个BREAKFAST 餐牌。个下一心谂住黎食BREAKFAST 嘅我,有啲失望地问个staff系咪无得拣早餐了?点知个staff系黑面咁款继续一路收餐牌做自己野完全冇眼神交流地只答咗我一个字 “无”。之后,我再问个staff “咁你哋会唔会有all day breakfast拣呢?”之后同一个staff同样木无表情(都仲系木无表情咁款)地回应我 “我哋只得English all day breakfast”。 当时我听到有all day breakfast , 就心谂算啦,照入座啦。因为我真系好想食all day breakfast….入到去睇到个餐牌先发现,原来成个餐牌嘅主餐只得几款选择…. 不过,当时我心谂,唔紧要!见到个餐牌嘅English all day breakfast 图,有大啡菇~ 睇落几正。我就坚持选择咗叫个English all day breakfast 。 到个English all day breakfast到嘅时候,我发现我个Engl
入到去睇到个餐牌先发现,原来成个餐牌嘅主餐只得几款选择…. 不过,当时我心谂,唔紧要!见到个餐牌嘅English all day breakfast 图,有大啡菇~ 睇落几正。我就坚持选择咗叫个English all day breakfast 。 到个English all day breakfast到嘅时候,我发现我个English all day breakfast 系无咗只大啡菇。佢哋竟然用咗条肠黎代替咗我只大啡菇!个下即刻失望咗!!
讲真,呢间野已经无乜service可言,个个staff都黑口黑面咁。我觉得… staff明知个日无食材提供到俾客人时,要揾其他野代替之前系咪应该先要通知客人呢?今时今日都仲咁嘅service,唔怪得个个都北上消费。
真心话,呢间野无下次
同埋希望如果贵公司,见到呢个留言。
可以考虑吓,再培训吓你哋啲员工嘅服务态度。