2024-06-06
💖 PHI Coffee & Pancake (元朗)✨元朗朗日路8號形點 II L3樓A315b號舖〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️Yeah!!!Yoho開左好多新食肆😍,我可以得行試吓新野🤩。今日咁啱行過就見到原來呢間舖頭新開張,所以就同老公一齊嚟食晚餐😚-粉紅吞拿魚貓耳朵粉🐱 $112一打開個餐牌就已經俾呢個貓耳朵粉吸引咗,因為成個都係粉紅色🙈,原來呢個粉紅色嘅醬汁係用咗火龍果同埋忌廉製成🫶🏻,少女感十足。貓耳朵粉唔係周圍都有得食所以見到都會點嚟試吓😳,今次呢個我覺得入口有煙煙韌韌嘅感覺,又唔會話好硬👍🏻同時亦好掛汁😍。另外上面仲有幾舊厚身嘅半熟吞拿魚🐋配搭埋芝士,提升成個粉嘅鹹香味。-漢堡扒全日早餐🥗 $132今日雖然因為食材嘅問題而導致冇厚身嘅漢堡扒但係轉咗豬柳漢堡我一樣都係咁愛🤩。成個全日早餐好豐富,包括有一舊吐司🍞、牛油果🥑、煙三文魚🍣、蕃茄仔🍅、蘑菇片🍄🟫、煎太陽蛋🍳、沙律菜🥗、煙肉🥓同埋燴牛🐃。我自己覺得個燴牛肉好有驚喜😽,食落好入味之餘仲要好軟腍🥰-士多啤梨慕絲梳乎厘🍓 $126嚟到呢一間餐廳就一定要叫梳乎厘,我自己覺得都幾抵食㗎 !百幾蚊有三舊😌。好重蛋香🥚,
💖 PHI Coffee & Pancake (元朗)
✨元朗朗日路8號形點 II L3樓A315b號舖
-粉紅吞拿魚貓耳朵粉🐱 $112
-漢堡扒全日早餐🥗 $132
-士多啤梨慕絲梳乎厘🍓 $126
嚟到呢一間餐廳就一定要叫梳乎厘,我自己覺得都幾抵食㗎 !百幾蚊有三舊😌。好重蛋香🥚,同時空氣感十足🤘🏻。旁邊仲有新鮮士多啤梨、士多啤梨果醬、忌廉同埋慕絲作配搭。
-天然蜂巢棒棒冷熱咖啡🍯 $58
老公話好想試吓呢一個咖啡所以就點咗😻,估唔到咁Igable📸。鮮牛奶浸住天然嘅蜂巢棒,我哋自己加入熱咖啡☕️,倒落去嘅時候有漸變效果好靚㗎😏。雖然話加咗蜂巢棒,但係一啲都唔會過甜🥳
-玫瑰泡沫鮮奶🌹 $42
鍾意玫瑰味嘅我就梗係唔會放過佢嘅泡沫鮮奶啦🤭,淡淡嘅花香Love it