2021-11-26
一入去明明有其他枱无客放甘多野系椅上既枱可以搭,职员系要安排我坐系一个左右都有好多野放左系我搭枱既位度,我建议坐另一张佢又唔制,结果要左右两枱客都搬开d野。坐低后职员就企系附近想等帮我落单,我见佢仲企系度但我又未拣好就谂住同佢讲转头先叫佢,点知佢姨姨唵唵话我甘耐都未落得单。好,落左单我张枱另外既人就已经起身埋单走,突然问我几个人,我话一人,佢就叫我调第二张枱要比呢张枱另外4人既客。好,甘就调左我一开头建议既圆枱位。甘我就叫左碗猪软骨手工拉面(加酸辣)。猪软骨煮到应该叫猪硬骨,汤无味,得酸菜既味,完全无所谓既猪骨浓汤味,叫中辣但系一丁点辣味都无。冻奶茶尚可入口。其间有个客打电话来话可能跌左介子系店内,问职员可否帮手揾下有无,佢话好忙唔得闲叫佢自己来揾。但系其实已经无乜客,收线后个职员话:可以禁阵电话啦。
甘我就叫左碗猪软骨手工拉面(加酸辣)。