2018-12-10 344 浏览
一大班人打算食完饭去食佢既榴莲班戟,一行11个人。落单位姐姐要求我地慢慢落单,我地就好慢咁讲我地要4份榴莲班戟,之后等左几秒先再讲要一份芒果班戟。点知,我地连个芒字都未讲,个呀姐就闹我地话 ,你讲慢啲,我写唔切。但其实我见到佢已经写完。之后佢既态度越来越差,我地每叫一样野,佢都闹一次我地讲得太快。因为我地多人,所以想问下可唔可以泊多一张枱,眼见好多枱都吉左。我地见到个男职员,就问可唔可以,点知佢一句话,你问柜台个呀姐,呢啲野唔关我事,我话唔到事。好啦,我地行去柜台好声好气咁问,佢又话佢话唔到事。最后见到个著便服又执枱带位咁,心谂系老板娘啦,再问佢。点知佢答都唔答,将啲执紧既碗扔落张枱,再好大力踢左张櫈一下,抹一抹张枱,就执翻走啲野。我地叫左好多野,其中一个系Oreo豆腐布甸。因为我地有人唔食花奶,咁就叫佢唔好落啦。点知佢仲要一面倒一面话,加花奶先好食,我地讲左唔要,佢都继续倒,态度仲要好差。当晚既人客唔多,但员工既服务态度都可以咁差。其实呢间甜品店既甜品都几好食,但点好食都好,食个甜品都要食到我好似受紧气咁,食到一肚火,好食都唔会再翻去食。

好啦,我地行去柜台好声好气咁问,佢又话佢话唔到事。

当晚既人客唔多,但员工既服务态度都可以咁差。