2023-08-06
呢间铺个女侍应态度差到不得了。入去坐底侍应1就比 menu 我哋,问食咩。我话睇睇先。好啦,睇完谂住 order 就叫侍应。(问题开始)带眼镜个肥妹就好恶咁话“唉嘢一定要行去柜面”。态度已经衰 。咁我走行出去。当时得一个比紧钱嘅阿叔系度。我行埋去个四眼妹又话我排得唔啱。佢指住个外卖牌话要系门口𠮶边排,我话我唔系叫外卖佢就答“你系唉嘢同俾钱,咁就系排呢边”我已经开始猛增。我话你又冇讲,鬼知当食同外卖系同一行。佢仲要答“系㗎啦”。到开始食嘢,我阿妈睇错咗支醋系豉油,讲咗句“哎呀我睇错㖭”。个四眼妹由后面冲过嚟话“我哋写咗,我关我哋事。你冇睇清楚” 讲真,我哋倾计关你咩事?又冇人话你哋错。好,食到中途隔离嚟咗对男女。但系人哋就可以系枱度落单。之前全部入嚟四眼妹都系叫人一定要出去落单。我就我我阿妈话点解咁,个四眼妹又由后面冲过嚟又讲:“我解释比你听,系因为之前有其他人 order 紧”。根本就唔关事。无人 order 佢都系叫人出去落单。食到接近尾声,当时我碟仲有几件嘢,个四眼妹又嚟。好快手执我哋啲嘢。我话我未食完,佢竟然答“但系我听见你阿妈话佢食完” 痴线。我阿妈食完咁又点呢?同佢理论,佢劲
食到接近尾声,当时我碟仲有几件嘢,个四眼妹又嚟。好快手执我哋啲嘢。我话我未食完,佢竟然答“但系我听见你阿妈话佢食完” 痴线。我阿妈食完咁又点呢?同佢理论,佢劲寸咁答“我电返俾你。我电返俾你哋食咁好未?” 其实根本就系因为有人开始排队,佢要张台所以赶人走。
个四眼妹系我见过嘅老板/侍应生之中最差。
以后都唔会去呢度食。垃圾铺头,垃圾老板,垃圾员工。