2023-09-09 420 浏览
早餐时间8-9点入到去,啲伙记态度麻麻地,话2位又无人理咁好啦我自己揾位坐。想揾人落单叫咗好多声都无人理,楼面有4-5个伙记,绝对more than enough,但系个个挂住打牙骹无人serve客,叫咗几分钟先有人埋嚟落单。好啦,我当你「茶记」无服务系咁㗎啦,不过好戏在后头。个早餐五香肉丁面肠蛋蒜蓉多士,个面仲生生地嘅,其他都中规中矩。餐饮叫咗杯茶走,饮咗两啖,因为赶时间咁朋友就埋咗单先,我就谂住饮埋杯嘢先走。点知我仲饮紧嘅时候,个楼面阿姐二话不说就掉咗垃圾落我杯茶走,执枱赶我走,大佬我仲饮紧杯嘢㖞只手仲未离开过。咁我就话佢知「我未饮完个㖞」,个阿姐好冷淡话「咁要唔要冲过杯畀你吖」,但系我赶时间等唔切就话「唉,算啦唔使」,个阿姐头也不回就咁走咗,唔好意思 / 对唔住都无一句,呢啲「茶记态度」真系顶唔顺。总之我就唔会再帮衬呢啲「茶记」,亦会叫晒身边所有朋友入西贡唔好食呢间茶餐厅。永不录用,以上。
$50 (早餐)