2016-05-13 373 浏览
落深水埗买野, 行到肚饿就是但揾间茶记食下午茶, 见呢间地方大又多位, 一于试下啦.下午茶时段除左轻食之外, 仲有炒面饭.想食D湿湿地既野, 所以要左"干炒义烧意粉"$40, 跟冻0茶+$2.冻0茶都几有茶味, 够冻.冻0茶都饮左一阵, 见隔离枱迟黎都已经食紧野, 心谂梗系漏单啦, 咪追个阿姐话野食未黎, 佢睇都无睇下就话黎紧, 好...我忍你. 再过左一阵都仲未黎, 又叫另一个阿姐睇下, 佢有行去睇但又无过黎讲D咩, 我就以为整紧. 点知又再等都未黎, 有个阿姐仲想黎收我杯冻0茶, 我大声话野食都未黎过, 仲收我杯野饮, 佢当堂惊一惊即刻严谨地帮我追个炒意粉. 等左一阵终于野食黎.炒意粉镬气够, 意粉炒得唔会太腍, 弹牙. 味道唔会太咸, 不过都几油. 义烧分量适中, 唔会得义烧丝, 味道整体都唔错, 够茶记风味.最差系服务态度, D阿姐挂住倾偈, 叫佢追野就是但答你.
下午茶时段除左轻食之外, 仲有炒面饭.
冻0茶都几有茶味, 够冻.

最差系服务态度, D阿姐挂住倾偈, 叫佢追野就是但答你.