2017-12-23 103 浏览
星期六九点钟去到𠮶度 , 唔系好多人, 我朋友有一件手提行李, 可以放喺枱底, 铺头个经理就要我哋放喺门口, 话有八部录影机睇住唔会唔见嘢㗎㖞, 交涉咗一阵, 佢先至畀我哋带入去。 食完走嘅时候, 问佢有冇拍车 单, 佢话拍车优惠要对番八达通嘅number, 我哋只系食咗137蚊, 所以畀都冇意思。 我哋去到 information counter, counter职员话 冇呢一回事。 佢哋唔会对八达通嘅number, 好多商场都系咁, 啲舖头通常都会畀张泊车单方便一下顾客, 等大家食得开心下次再来帮衬 。 我走返转头问 个经理 攞泊车单, 佢仲要话个指引系咁, 要对八达通价冧巴㗎。 跟住仲要讲啲挑衅嘅说话,“ 你想要就畀你啦”。 其实有乜嘢需要啲态度咁差呢? 我哋都系问佢攞个方便啫, 使唔使咁唔老实去 玩啲顾客? 如果咁唔愿意畀拍车单, 大可以喺大门口贴个告示, 唔使咁多藉口。
2017-12-23