2024-02-06
新年前谂住帮屋企人买酥角,早一日收工过去卖哂,见佢开8点又写新年前照常营业,咪谂住朝早番工前去买埋,去到差唔多9点,个后生男士(据闻系而家老细)大大声话10:00先卖,我都好声好气话我其实净系想要角仔😢(佢已经有货系度),就已经串串贡咁讲话你咪10:00先番黎啰,我都仲笑住答左佢一句因为我要赶住番工啊🥹,然后佢竟然讲一大轮野串人,又话你要番工,明啊,我明啊,咁我地都要番工既,下删一堆字……(我冇听佢讲完我就转身走左😮💨)真心,我系见开8:00我先特登行过去,我都唔系一开门就企系度,搞唔切啲货我理解,但其实唔驶咁串系咪啊?🥺如果系解释下点解未卖得,我都唔会晨早流流就打呢篇食评,但果句:咁你咪10:00先番黎啰,真心想问咩态度😮💨讲番个角仔,我之前买过一次系几好食(如果唔系我都唔会番工前突登过去买),但系旺角不乏传统饼店/好食既角仔,咁既态度真系好令人却步,我都唔知系咪我小题大做,但一朝早就受啲咁既气就真系唔系几好受🫠🫠