2023-03-17
谂住疫情过后,同妈妈 同初生BB去叹个茶。入到去酒楼,无人帮手带位都算喇,所以自己行入去揾位喇,见到有卡位 同响正角落,谂住行去坐。 点知个侍应话卡位要收三个茶钱,讲完眼尾睇都唔睇我地,劲无礼貌,一副唔欢迎你,想你唔好帮衬嘅样。咁我见其他卡位都系坐2个人喇,所以我问佢:点解人地得?我地唔得,我话俾3个人茶钱,我地想坐卡位。佢就好恶咁话:我地架BB车会阻住佢地条路! Bb车大部我地明,咁你咪俾其他位我地啰。咁姐系间酒楼好撚大牌,你唔欢迎有BB车嘅客人喇。我地谂住一个半个侍应系咁姐,于是行去其他位,揾其他侍应帮手,😀结果都系一样,一系望你一眼唔答你,一系就话:噢2位呀,望几下就借D意行开。 我见都好多公公婆婆系度食嘅,相信你地都唔愁做我地呢啲未来公公婆婆生意,希望你地生意兴隆。