2024-08-03 319 浏览
今朝老公 search openrice, 拣咗呢间 cafe,佢未试过,一心去试吓,(我其实几间分店都有食过)坐底见唔到个 set menu,我老公就去问清楚,睇吓系咪 weekend 无,结果,个女 staff 望都无望人,耷低头话假期无,语气麻麻,我老公返埋枱就嬲爆爆,话今朝本来心情几好,见到个女 staff 嘅态度即刻无哂胃口,结果走人去咗第二间 cafe 食。第二间都系无 set, 不过 staff 友善,食得开心。啲 staff 见我哋起身走人,相信以为我哋因为无 set 而走,我老公今日可能有少少大反应,不过,我想表达系有时一个 staff 嘅态度真系会影响个客,如果香港嘅餐厅唔谂吓点改善自己,而只怪罪香港人上深圳消费,香港餐厅会更加难做,我都好少上深圳消费,但有时都因为啲餐厅服务同质素,宁愿自己煮。我虽然今次无食,不过之前都有食过,所以都照比评价。
我虽然今次无食,不过之前都有食过,所以都照比评价。