2023-09-30 73 浏览
今日过东涌去朋友新居参观一下,顺便食埋饭先走,带左我去佢楼下嘅大排档,朋友话呢间大排档好出名,好多人都过嚟食。呢间大排档分室外室内,地方好大,一大班朋友食饭都无问题!餐牌好多选择,小菜,烤鱼都有!烧味双拼-切鸡,烧鹅哇,两款咁岩都有脾位🤤🤤切鸡一啲都唔肥,系无乜肥膏,个皮食入口系脆卜卜咖,唔系平时买果啲冰鲜鸡。鸡肉就算近胸嘅位置啲肉都好滑,唔柴。烧鹅又系唔会好肥,个皮好香食入口好juicy,但唔会好油。再加上酸梅酱,真系好正。巴蜀川味烤钳鱼一上枱望落好似好辣咁,原来食落好香唔会劲辣,小辣嘅程度啦,钳鱼又系预先煎香再放落去。不过边滚边食,真系越食越辣😆但又食得好过瘾,仲可以加汤打边炉添。金银蛋唐生菜🥬金银蛋苋菜就食得多,唐生菜都系第一次,估唔到又几好食㖞。唐生菜爽脆,好夹。入面仲有啲草茹,好味。呢度环境坐得好舒服,地方又大唔迫。室内冷气都好充足,食物好味,慢慢倾吓偈都几正。

呢间大排档分室外室内,地方好大,一大班朋友食饭都无问题!

餐牌好多选择,小菜,烤鱼都有!

烧味双拼-切鸡,烧鹅

巴蜀川味烤钳鱼

金银蛋唐生菜🥬