2023-10-26
心血来潮想食韩式烧肉😝🥩,但系又唔系太饿,唔想食放题咁heavy,不如试吓间出名嘅,食得精致少少,但系又性价比高嘅烤肉店啦~呢间虽然开咗好多年,但系其实一路都冇帮衬过🫣🤭地铁站一上嚟隔离就系,好就脚~一坐低就可以扫码点餐,最怕选择嘅我就梗系嚟个大包围,乜都有嘅“壹头牛”啦!🥰👏🏻👍🏻一个餐有齐晒烤肉、牛五花、牛颈、牛肋肉同牛排骨,唔使慢慢点。老细话想食鸭胸,听服务员讲,原来鸭胸系新上嘅菜单,烧起上嚟油香四溢,烧到焦焦地都几惹味,又唔会太咸,肉质几有弹性!🥰🥰😝本来仲谂住叫多个蔬菜拼盘,但系原来出面嘅前菜都有大量蔬菜,有辣有唔辣,连泡菜都有两款。老细夹咗大量芽菜,都腌得好好味,我就梗系又嚟过大集会啦~🥬🥦🥒🌶️🥗仲有包肉食嘅生菜都好新鲜爽脆!👍🏻另外,酱汁方面有烤肉酱、辣椒酱同韩式酱油,另外盐都有两种,仲有wasabi…任君选择,悉随专便~佢嘅肉真系质量唔错,非常之鲜嫩,虽然冇乜腌制过,但系食到肉嘅鲜味,配上佢嘅酱油其实啱啱好。铁板旁边仲安排咗蒜片,同两个口味嘅鸡蛋,包埋落生菜一齐食,口感非常丰富!老板一定要饮可乐,我就试咗个蓝莓汽水,都几清新好味~唔会一阵药水味,仲有粒粒蓝莓干,好有咬口
老板一定要饮可乐,我就试咗个蓝莓汽水,都几清新好味~唔会一阵药水味,仲有粒粒蓝莓干,好有咬口!慢慢烧…慢慢食…放工后松一松,一乐也!!🥰👏🏻🥳