2012-12-19
话说我曾经系旺中对出条街听过三个途人讲呢间野!我就谂我一定要去试!因为太有缘份啦哈哈我地两位,订左七点钟,呢间店d间隔几好,好有私人空间,基本上同隔离枱系有个距离感觉。先睇menu,其实我觉得都贵,因为一碟得好少,咁我地就打算样样都试d,所以叫左鸡,猪,牛,海鲜。先介绍下d汁,左边开始系盐,用黎点肉的,跟住淡黄的专系牛舌,再到柠檬系海鲜的,之后烧烤汁同盐一样用途。牛系a4肉眼,好好味,好有牛肉味,而且好易咬,全晚最好味系佢!鸡肉的鸡味唔算好出,不过都ok,亦几滑。猪我地叫左猪腩,好大条,图系佢对折左的,有少少辣,佢唔太好食,因为d汁盖过哂d味,亦都好难咬,要剪开一小块黎食。海鲜拼盘系有带子,鱿鱼,饱鱼,虾,蚬。带子唔算好有鲜味,不过都过得去,鱿鱼不值一提,冇味,口感亦唔好,鲍鱼佢话唔洗连壳烧,因为已经洗左肠所以就已经肉同壳分开,可以直接拎出黎烧,呢个都ok。跟住要讲蚬,呢个好好味,好有鲜味!亦都冇沙虾都一样,有鲜味,佢已经帮我地挑埋肠,非常细心。老实讲其实唔算太饱,不过都贵费地,所以转场,好多人都系咁,食少少好快就埋单了总括黎计,呢到ok的,有机会会再黎因为佢冇限时,环境亦好坐讲一讲,
跟住要讲蚬,呢个好好味,好有鲜味!亦都冇沙
虾都一样,有鲜味,佢已经帮我地挑埋肠,非常细心。
总括黎计,呢到ok的,有机会会再黎
因为佢冇限时,环境亦好坐
讲一讲,,d盐真系劲咸,我本身好中意咸,但真系唔好落咁多=〕