2017-11-25 122 浏览
都差不多半年冇上嚟广源开餐, 今次要上嚟买啲嘢, 所以又顺便响呢度食埋先走, 今次个餐牌唔同咗, 好似少咗选择, 不过唔紧要啦, 咁仲好, 少啲选择唔驶谂咁耐, 一于叫一个饭一个汤面share食~  冻古早红茶我开头仲以为系普通一杯冻红茶, 原来系泡沫奶茶, 佢冇台湾果d咁甜, 茶味都算浓, 而且个泡沫打得好劲, 饮到最尾d泡都仲企响度, 唔会话谢哂溶哂咁样, 但每食一啖之前都要狂搞, 咁先饮得匀, 如果唔系好似我老公咁, 系咁搞一搞就饮, 饮到最尾只系净返d泡响度啰~ 高雄葱香肉排菜饭台湾应该系宜兰的三星葱最出名, 但佢呢度系用高雄葱? 其实真系唔识分, 不过佢d葱都爆得几香, 所以都无乜所谓系用边度的葱~ 肉排份量虽然唔算多, 大约一块猪排, 但都几厚切, 唔会太油腻, 而且佢有一小碗酸菜, 比你开胃消济, 整体上都唔错, 但个菜饭就煮得烂咗少少, 湿咗少少~ 盐酥鸡排汤面呢个真系等到颈都长, 老公都差不多食完个饭, 呢个汤面先上枱, 原来佢慢工出细货, 意想不到咁好食~汤面个面质都唔错, 不过我觉得林咗d, 如果唔煮咁林会好食好多, 至于个汤都唔错, 唔会太浓味, 好似少少淡卤水

盐酥鸡排汤面
汤面个面质都唔错, 不过我觉得林咗d, 如果唔煮咁林会好食好多, 至于个汤都唔错, 唔会太浓味, 好似少少淡卤水汁咁味, 仲有豆角
、狮子狗片等配料, 另加一小碗酸椰菜, 够哂丰富~
最意想不到咁好食就系个盐酥鸡排, 外面炸到好干身好脆, 但入面啲肉依然肉嫩多汁, 而且唔肥, 比起果啲豪XX鸡排好食好多, 唔通系要分开唔知几多次又大又细火炸先做到, 所以由落单到上菜都要等几个字, 不过都值得, 老公对块鸡排简直赞不绝口, 仲话下次要encore~
2017-07-28