2016-05-04 2421 浏览
朋友一早已订位,还指定坐在近门口的卡位,位置很好,自成一角!跟其他枱不是太近,坐得好舒服!点了德国式杂菜沙律($85), menu 上说有红菜头、洋葱、蕃茄、温室青瓜、香脆松子仁,但来到的却不见有蕃茄和温室青瓜,而是有大量生菜、火箭菜、红萝卜,所有菜都十分新鲜,个人都喜欢火箭菜,所以觉得好味,但如果唔食火箭菜的朋友可能会有d灰!德国式烧猪腩肉包配红酒洋葱及香草汁($74), 一客有3件,猪腩肉好厚身好juicy,有咬口,虽然有d邪恶,但真系好好味!推界!德国式香肠拼盘配烧薯及酸椰菜($228),食德国野又点少得食肠呢!呢个dish 入面有4种肠:Bratwurst, Regensburger, Nürnberger, Cheese Krainer,4种肠正正常常,唔会太淋身,口感都正常,铁板上,够热够香口!食肠咁咸味通常都想饮杯冻野,我个人就唔太饮酒,叫了杯Hula Hoop ($58), 选佢系因为见个menu 写有Mango purée 和 Raspberry purée, 至少真材实料有鲜果唔单系糖水,除左两种purée 仲有lychee, pineapple, lychee j
德国式杂菜沙律
德国式烧猪腩肉包配红酒洋葱及香草汁
德国式香肠拼盘配烧薯及酸椰菜
食肠咁咸味通常都想饮杯冻野,我个人就唔太饮酒,叫了杯Hula Hoop ($58), 选佢系因为见个menu 写有Mango purée 和 Raspberry purée, 至少真材实料有鲜果唔单系糖水,除左两种purée 仲有lychee, pineapple, lychee juice, apple juice,好好饮,又解渴,如果可以用少d冰打会更好!
Hula  Hoop
最后好似有少少唔够,又唔想太heavy,叫多了一个厨师杂菜沙律($96),入面有杂菜, black forest ham, 蛋,芝士条配香草汁,虽然d菜都系好新鲜,但我觉得冇另一个沙律咁好食,black forest ham 又唔太食到有咩特别,唔太特色!
厨师杂菜沙律
因为是平日晚上,虽然不断有客人,但都没有叫我们走,都坐了3个多4个小时,waiter 有礼貌地不断加水给我们。
德国式杂菜沙律
德国式烧猪腩肉包配红酒洋葱及香草汁