2021-11-06
有朋友生日,知佢一直都想嚟呢度食嘢,因为个环境非常吸引,所以一早订左位过嚟。我哋订左12:30,几乎系最早,所以全场得我哋。我哋3个人,Staff仲特登留左间房比我哋,等我哋自成一国,啲枱唔使隔到咁远都可以互相食到嘢。朋友最钟意食蓝青口同Risotto, 所以各点左一份。以忌廉汁青口作为前菜都担心个汁会唔会有啲漏,但食落又冇𠮶种感觉。南瓜汁带子意大利饭好出色呀,因为怕个risotto会煮到一part嘢咁,一系就煮得太稀… 但佢呢个饭嘅质地适中,毕起嚟唔会觉得佢好似水咁稀或者一part浆咁杰身;上面嘅带子好似有3粒,刚刚好我哋3个人分,然后粒带子唔会煮到缩左水咁,煎得够香,推介食呢个饭。我同生日𠮶位朋友都钟意食羊,所以寻日的羔羊就无理由唔点啦,一嚟到就闻到𠮶阵羊嘅香酥味,仲跟左个香草酱同芥末酱,酥味食落就无咁劲,不过另一位唔钟意食羊嘅朋友就对𠮶种酥味支持唔住喇所以另外𠮶位朋友就叫左个猪,慢煮猪肉煮到个肉好嫩,唔韧,完全有食完想再食嘅感觉!值得再返嚟食多次!
朋友最钟意食蓝青口同Risotto, 所以各点左一份。
值得再返嚟食多次!