2022-07-07
屋子空间 (大围)📍大围大围村9街12A今日黎到大围黎间文青小店chill下~餐厅装修是行日式简约风,成栋都系以白色为主。地下系厨房同落单位置,一楼先系客人坐既地方。不过唔知系咪因为以自助形式既关系,餐厅既环境唔算好整洁,而且要客人拎住啲野食上楼梯都有少少辛苦。野食方面以要以乌龙面同松饼为主,选择唔多。✨关西牛肉温乌龙面牛肉份量ok多,唔会太熟变到好老。味道同吉x家既差唔多,都系带甜既味道。而只温泉蛋好出色,一食落去蛋液慢慢流出,令汤底更加稠同滑,配埋乌冬食味道唔错。✨山葵麻婆豆腐温乌龙面见到呢个就觉得好特别,因为平时麻婆豆腐都系捞饭食,今次就试下配乌冬!一食落口有少少既山葵味,唔会好呛。而麻婆豆腐亦只有少少辣味,但味道够香够浓,个汁都比较稠,捞埋乌冬食可以挂面,出奇地夹!
📍大围大围村9街12A
今日黎到大围黎间文青小店chill下~
野食方面以要以乌龙面同松饼为主,选择唔多。
✨关西牛肉温乌龙面
✨山葵麻婆豆腐温乌龙面